dimarts, 19 d’abril del 2011

LA RECOLLIDA SELECTIVA DE GIRONA ESTÀ DE VAGA INDEFINIDA


Els companys de la recollida selectiva de Girona van iniciar una vaga indefinida, el 11 de març, per defensar els seus drets. 

L'ajuntament actualment té contractat el servei de recollida d'escombraries a dues empreses: Musersa (neteja publica i RSU)i Fomento de Construcciones y Contratas Selectiva.Fa dos anys es va acordar amb l'ajuntament que el concurs de la selectiva sortiria unida a la de la neteja pública i RSU, també es va acordar que els treballadors de la selectiva tendrien garantits els seus llocs de treball i que les seves condicions laborals s'equipararien a les dels treballadors de RSU de Girona. 

Ara l'Ajuntament està a punt d'adjudicar el nou concurs per a la recollida d'escombraries a la ciutat. La voluntat del consistori és crear una única empresa de capital mixt que s'encarregui de la gestió de tot el servei. El concurs servirà per triar el soci privat que, juntament amb l'ajuntament, impulsarà la nova empresa. A dia d'avui, tot i que els dos contractes han sortit a licitació conjuntament per formar una sola empresa, FCC ni garanteix els llocs de treball ni vol equiparar les condicions laborals contravenint d'aquesta forma els acords arribats. En l'actualitat estem negociant el conveni de RSU de Girona i entenem que l'equiparació i les garanties sobre els llocs de treball no s'han de renegociar i si s'han de complir per part de l'empresa FCC.

Vídeo on en Xavier Vives, secretari general d'AA.DD. del girones explica els motius d'aquesta vaga:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada