dijous, 21 d’abril del 2011

CCOO ha presentat una demanda contra l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas per vulnerar el dret a vaga


CCOO ha presentat una demanda contra l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas per vulnerar el dret a vaga. A les 9 del matí els representants sindicals han registrat a la Inspecció de Treball la documentació de denúncia i un llapis de memòria. que conté vídeos i fotografies que "demostren" que els reforços extres han buidat contenidors. Xavier Vives ha explicat que a banda de la denúncia també aporten un llapis de memòria amb "proves gràfiques" que demostren que realment s'ha vulnerat el dret a vaga. A l'USB hi ha fotografies i vídeos on es veuen treballadors que fan la recollida del rebuig mesclant les deixalles inicialment destinades a ser reciclades. En algun dels vídeos fins i tot es veu com treuen brossa de dins dels contenidors i la llancen al camió.A més, els seus serveis jurídics estan enllestint una altra demanda per atemptat mediambiental per haver tractat totes les deixalles com si fossin rebuig. El portaveu sindical, Xavier Vives, ha explicat que no descarten fer arribar aquesta documentació a la fiscalia de Medi Ambient perquè investigui si també han comès un delicte. 



Al llarg del dia, els representants sindicals esperen poder registrar a Medi Ambient la demanda per atemptat mediambiental per dur tota la brossa a incinerar a Campdorà i no fer-ne la tria per al reciclatge. No descarten fer arribar aquesta situació també a la fiscalia perquè obri una investigació per esclarir si han comès algun delicte.

Aquest dijous hi ha una mediació convocada. Vives espera que l'empresa hagi fet els deures i arribi amb una solució que posi punt final a la vaga. Segons Vives, s'ha arribat a una situació "absurda" perquè tant ajuntament com treballadors estan d'acord amb aconseguir l'equiparació salarial l'any vinent i l'empresa s'ha convertit en l'últim escull perquè s'hi oposa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada